Klasa 2a i 2b w Pierogarni Stary Młyn.
Uczniowie klas 2ai 2b wybrali się na warsztaty do Pierogarni Stary Młyn w Łodzi, by ulepić zdrowe pierogi. Przed zajęciami każde dziecko umyło dokładnie ręce założyło przygotowane nakrycia głowy, rękawiczki i wszyscy zabrali się do pracy. Na początku Pan i Pani opowiedzieli na czym polega ich praca, a następnie razem ustaliliśmy, jakie produkty są nam potrzebne do zrobienia pierogów. Gdy już wszystko zostało omówione, każdy małym wałkiem rozwałkował swój kawałek ciasta, wyciął kółko, napełniał wybranym farszem i zlepił swoje pierogi. Na końcu nastąpił najlepszy moment – degustacja przepysznych pierogów. W trakcie pieczenia pierogów zwiedziliśmy restaurację, kuchnię i inne tajemnicze pomieszczenia. Na zakończenie warsztatów każde dziecko otrzymało pamiątkowy dyplom.
